Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ploeg ziet kansen voor Dumoulin om roze trui snel terug te pakken

Ploeg ziet kansen voor Dumoulin om roze trui snel terug te pakken

RoadToRio

Cheer!

ARNHEM - Tom Dumoulin moest zondag na twee dagen de leiding in het klassement van de Giro d'Italia afstaan aan Marcel Kittel, maar zijn ploeg ziet kansen voor de Limburger om de roze trui snel weer te heroveren.

Deel dit artikel op social media

De Giro gaat dinsdag verder in Italië met een heuvelachtige rit van 200 kilometer tussen Catanzaro en Praia a Mare. Dumoulin zal die etappe in gaan met een achterstand van negen seconden op Kittel.

"Het volgende grote doel voor Tom is de tijdrit in Chianti in etappe negen, maar als alles meezit, dan zou het zomaar kunnen dat we dinsdag weer in het roze staan", aldus ploegleider Marc Reef van Giant-Alpecin, het team van Dumoulin.

De Duitse formatie wist voor de derde etappe van zondag al dat het lastig zou worden voor de Limburgse kopman om zijn leidende positie te behouden. "Toch zijn we wel een beetje teleurgesteld", zegt Reef.

"Bij het opdraaien van de plaatselijke ronde in Arnhem kwam er in één keer rust in het peloton en liep het tijdsverschil met de koplopers weer op. Op een gegeven moment begon de hoop echt te groeien bij ons dat we het roze konden behouden, maar toen Etixx-QuickStep (de ploeg van Kittel, red.) met drie man op kop ging rijden, werd de hoop minder en minder."

Bonificatieseconden

De laatste vluchter Johann Van Zyl werd inderdaad op twee kilometer van de streep bijgehaald, waarna Kittel naar de etappezege sprintte en door de tien bonificatieseconden als leider naar Italië mag. Het betekende het enige smetje op de Nederlandse Girostart voor Giant-Alpecin.

"Een etappezege, twee dagen in de roze trui, twee dagen in de witte jongerentrui; wat wil je nog meer", glimlacht Reef. "Vooraf hadden we daar alleen maar op gehoopt en het is super dat het dan zo uitkomt."

"We hebben bovendien mooie omstandigheden gehad en ontzettend veel enthousiast publiek langs de kant gezien. Dat toont aan dat wielrennen leeft in Nederland en dat is natuurlijk hartstikke mooi om te zien."

Voldoening

Reef zag dat Dumoulin, die van zichzelf wat meer gereserveerd is, ook genoot van alle aandacht. "Deze drie dagen hebben Tom heel veel voldoening gegeven."

"We hebben hem gezegd dat er veel zou komen kijken bij het dragen van de leiderstrui en dat hij daarvan moest genieten. En je zag dat hij bij de teambus heel ontspannen grappen maakte met kinderen en dat hij overal de tijd voor nam."

De ploegleider denkt dat de ervaring van de eerste drie dagen van de Giro Dumoulin ook sportief kan helpen in de toekomst. "Hij heeft nu gezien dat hij kan presteren onder druk van iedereen, ook van zichzelf. Dat is iets positiefs wat hem kan helpen bij een volgend belangrijk moment."

Bekijk alle etappe-uitslagen en klassementen in de Giro

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom aan!