Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Paralympische zeilers Schrama/Nap vierde op Eurosaf-event

 Paralympische zeilers Schrama/Nap vierde op Eurosaf-event

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

TRENTINO - In de Skud18-klasse eindigen de paralympische zeilers Rolf Schrama en Sandra Nap deze week als vierde tijdens de Olympic week op het Gardameer bij Trentino. Op de laatste dag, vrijdag 13 mei, kwamen de zeilers niet meer in actie wegens te weinig wind. Het Team Delta Lloyd-duo is komende zomer in Rio het enige Paralympische zeilduo dat uitkomt voor Nederland.

Bondscoach Ronald van Vianen: "Het was een positieve week met een mooi resultaat. Er stond veel wind, er stond weinig wind. Rolf en Sandra maakte wat kleine foutjes waardoor ze de derde plek verloren maar een vierde plek is netjes. We houden de Italianen en de Polen achter ons. Vorig jaar werden ze hier nog zevende."

Het volgende evenement voor het duo Schrama/Nap is de Delta Lloyd Regatta van 24 t/m 28 mei in Medemblik. De Delta Lloyd Regatta geldt dit jaar als Disabled Sailing World Championships. Gevraagd naar de doelstelling voor dit kampioenschap in eigen land is Van Vianen helder: "Iedereen zeilt natuurlijk altijd voor goud. Maar een plek binnen de top zes is de doelstelling. Er zijn twee landen die echt beter zijn, dat zijn de nummer één en twee, Engeland en Australië. Wij moeten ons eigenlijk focussen op de plekken daar achter."

Na het Disabled Sailing World Championship wacht een week later,van 3 t/m 9 juni, alweer het Hansa Class World & International Championship, wederom in Medemblik. Een mooi programma in aanloop naar de Paralympische Spelen begin september in Rio.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rolf en Sandra aan!