Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Paralympiër gediskwalificeerd om olympische tatoeage

Paralympiër gediskwalificeerd om olympische tatoeage

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

FUNCHAL - De Britse paralympiër Josef Craig is zondag gediskwalificeerd tijdens de EK zwemmen, omdat hij zijn tatoeage van de olympische ringen niet had afgeplakt tijdens de series op de 100 meter.

Deel dit artikel op social media

Paralympische atleten mogen namelijk tijdens officiële wedstrijden geen tatoeages laten zien van de olympische ringen. Dat blijkt uit regels van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) en navraag bij NOC*NSF.

Craig, die bij de Paralympische Spelen in Londen twee gouden medailles won, komt nog wel in actie op de 50 en 400 meter, maar moet dan zijn tatoeage afplakken.

Verschil met olympiërs

Na de Paralympische Spelen van 2012 in Londen heeft het IPC bepaald dat paralympiërs geen zichtbare reclame mogen maken op hun lichaam. Een afbeelding van het paralympische logo mag dan weer wel, net zoals voor de olympiërs een afbeelding van de olympische ringen is toegestaan.

Tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro zal de regel voor het eerst op een groot toernooi worden toegepast.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!