Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Oranje werkt met 22 spelers eerste training af in Lagos

Oranje werkt met 22 spelers eerste training af in Lagos

Cheer!

LAGOS - Het Nederlands elftal heeft maandagavond met 22 van de 24 opgeroepen spelers voor het eerst getraind in het Portugese Lagos. Onder meer Kevin Strootman en assistent-bondscoach Dick Advovaat verschenen op het veld.

Deel dit artikel op social media

De selectie van bondscoach Danny Blind bereidt zich tijdens het trainingskamp voor op de komende oefenduels met Ierland (27 mei), Polen (1 juni) en Oostenrijk (4 juni).

Strootman begon maandag in Lagos aan zijn eerste training sinds ruim twee jaar bij Oranje. De 26-jarige middenvelder scheurde in het voorjaar van 2014 een kruisband en kreeg later last van kraakbeen rond zijn gekwetste knie.

"Ook hier heb ik dus twee jaar keihard voor gewerkt", zei hij na de training. "Wat ik heb meegemaakt, dat is toch wel het ergste wat een voetballer kan overkomen. Maar ik ben positief gebleven en serieus nooit aan opgeven gedacht. Anders had ik het niet gered."

In overleg met zijn club AS Roma voegde hij zich bij het Nederlands elftal. Strootman krijgt na de wedstrijd tegen Ierland uit handen van directeur betaald voetbal Bert van Oostveen een zilveren schaal omdat hij op 5 maart 2014, enkele dagen voordat hij zijn blessure opliep, zijn 25e interland speelde.

Dick Advocaat stond na twaalf jaar ook weer op het trainingsveld met het Nederlands elftal. De kersverse assistent van Blind was zelf twee keer bondscoach van Oranje (1992-1995) en (2002-2004).

Na het EK in Portugal maakte hij plaats voor Marco van Basten, de andere assistent van Blind. Advocaat werd onlangs benoemd als vervanger van Ruud van Nistelrooij, die komend seizoen bij PSV aan de slag gaat.

Sneijder

Wesley Sneijder voegt zich na de Turkse bekerfinale met Galatasaray bij de nationale ploeg. Die wedstrijd wordt op 3 juni gespeeld, waardoor Sneijder in ieder geval de eerste twee oefenwedstrijden van Oranje mist.

Steven Berghuis, op het laatste moment opgeroepen als vervanger voor de geblesseerde Jürgen Locadia en Bart Ramselaar, arriveert maandagavond in Portugal.

Naast Locadia en Ramselaar haakte ook PSV-middenvelder Davy Pröpper af. Hij liet de trip naar Portugal schieten doordat hij op het punt staat om voor het eerst vader te worden. Voor hem werd geen vervanger opgeroepen, zodat de selectie uit 24 spelers bestaat.

De wedstrijd tegen Ierland in Dublin staat vrijdag onder leiding van de Portugees Artur Soares Dias en begint om 20.45 uur.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!