Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ook zeiler Van Schaardenburg wint goud bij Regatta in Medemblik

Ook zeiler Van Schaardenburg wint goud bij Regatta in Medemblik

Cheer!

MEDEMBLIK - In navolging van Dorian van Rijsselberghe (RS:X) en Marit Bouwmeester (Laser Radial) heeft ook Laserzeiler Rutger van Schaardenburg goud gewonnen bij de Delta Lloyd Regatta in Medemblik.

Deel dit artikel op social media

 De nummer drie van het WK eerder deze maand in Mexico eindigde zaterdag op het IJsselmeer als derde in de afsluitende medalrace. Die klassering was ruim voldoende om zijn derde titel bij het jaarlijkse toernooi in Noord-Holland veilig te stellen.

''Ik heb hier een extra stap gezet in mijn mentale weerbaarheidstraining'', liet Van Schaardenburg weten.

De 28-jarige Rotterdammer keerde amper een week geleden terug van het WK. ''Natuurlijk was ik vermoeid, maar ik wilde in mijn thuiswedstrijd niet ontbreken. Ik voelde me min of meer verplicht, ook naar onze hoofdsponsor toe, om hier van start te gaan.''

Van Rijsselberghe

Van Rijsselberghe en Bouwmeester, die zich vrijdag al verzekerden van de eindzege in Medemblik, sloten de vijfdaagse op het IJsselmeer in stijl af. Ze wonnen beiden hun medalrace.

Voor Van Rijsselberghe (goud bij Londen 2012) was het zijn vijfde zege in twaalf manches, Bouwmeester (zilver bij Londen 2012) boekte haar zesde overwinning in negen races.

''Het was heerlijk om weer even in Nederland te zijn en hier wat rondjes te varen, in mijn vertrouwde clubje van familie en vrienden'', lachte Van Rijsselberghe, die tegenwoordig in Los Angeles woont. Hoewel de tegenstand matig was, sprak de 27-jarige olympisch kampioen toch van een nuttig toernooi. ''Ik kom nu nog een beetje explosiviteit tekort, maar dat is een kwestie van verder opbouwen richting Rio.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rutger aan!