Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ook dubbeltwee naar finale op OKT

Ook dubbeltwee naar finale op OKT

RoadToRio

Cheer!

Ook de derde Nederlandse boot bij het olympisch kwalificatietoernooi in Luzern heeft zich geplaatst voor de finale. Lisa Scheenaard en Karien Robbers eindigden in de herkansing van de dubbeltwee als tweede en verzekerden zich daarmee van een finaleplaats. 

Deel dit artikel op social media

Die plaats hing aan een zijden draadje. Scheenaard en Robbers, die de zieke Marloes Oldenburg vervangt, gingen na 1.500 meter aan de leiding, maar in de laatste 500 meter werden ze op de huid gezeten door Rusland en Oekraïne. Op de meet hielden ze de Russinnen 0,12 achter zich. 

Zondag waren de lichte dubbeltwee en de acht al doorgedrongen tot de finale. De beste twee van elke finale plaatsen zich voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lisa en Karien aan!