Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Onvermoeibare Bertens op drempel van Rio

Onvermoeibare Bertens op drempel van Rio

Cheer!

PARIJS - Het zijn drukke dagen voor Kiki Bertens in Parijs. Dinsdag versloeg ze Angelique Kerber in het enkelspel op Roland Garros, donderdag won ze in het enkel- en het dubbelspel haar wedstrijden en gisteren boekte ze opnieuw een dubbelzege met haar Zweedse partner Johanna Larsson.

Deel dit artikel op social media

"We gaan elke dag gewoon weer door en we proberen er steeds het beste van te maken", lacht Bertens, die nog niet van plan is de combinatie enkelspel/dubbelspel op te geven. "Het is toch heel erg leuk. Ik heb geen blessures en voel me goed. Ik moet gewoon goed uitrusten, dan ben ik straks weer fris."

Bertens naar Rio?

Als Bertens vandaag haar derde ronde wint, is ze zeker van deelname aan de Olympische Spelen. Het bereiken van de vierde ronde van een grandslamtoernooi is een eis van NOC*NSF. Een plaats bij de beste veertig op de wereldranglijst volstaat ook. Bertens staat op dit moment 58ste, maar ze zal door haar zeges in Parijs een flinke sprong maken. 

"Ik hoop dat ik haar van de baan kan meppen"

Kiki Bertens

"Gisteren was het wel iets moeilijker, ik had wat minder energie dan normaal. Maar gelukkig stond er iemand naast me die nog iets fitter was, Johanna sleepte me er doorheen."

Het dubbelen bevalt Bergens goed. "Het is leuker dan trainen, het geeft veel plezier en ook dat is belangrijk. Ik ga nu toch met een goed gevoel de baan af", zei Bertens na het behalen van de derde ronde van het dubbeltoernooi.

Vierde partij op baan 1

Vanmiddag komt Bertens weer in actie in het enkelspel, ze speelt de vierde partij op baan 1 tegen de Russische Darija Kasatkina, de nummer 29 van de plaatsingslijst. 

"Ze heeft vorig jaar grote stappen gemaakt, ze speelt heel erg goed. Ik hoop dat ik haar van de baan kan meppen, maar ik moet van mijn eigen kracht uitgaan. Ik moet gewoon goed serveren, dan zien we wel weer verder." 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki aan!