Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Olympische vlam geland in Brazilië

Olympische vlam geland in Brazilië

RoadToRio

Cheer!

BRASILIA - De olympische vlam is geland in Brazilië. Het vuur, dat traditioneel is ontstoken in Griekenland, gaat nu op tournee door het Zuid-Amerikaanse land, waar komende zomer de Olympische Spelen plaatsvinden.

Deel dit artikel op social media

Maandag vertrok het vuur uit Zwitserland en dinsdagochtend landde het om 7.26 uur lokale tijd in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia. Het laatste deel van de reis werd het vliegtuig, met daarin het vuur in twee lantaarns, begeleid door straaljagers.

De komende maanden gaat de fakkel door het land in een estafette. Op 4 augustus, de dag voordat de Spelen officieel worden geopend, komt de toorts aan in Rio de Janeiro. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!