Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Luiten ziet zichzelf al met goud staan in Rio

Luiten ziet zichzelf al met goud staan in Rio

RoadToRio

Cheer!

ROTTERDAM - De ene na de andere golfer meldt zich af voor de Olympische Spelen, maar Joost Luiten kijkt juist uit naar het olympisch avontuur in Rio. "De hele beleving is nog interessanter dan het golftoernooi zelf."

Deel dit artikel op social media

Pardon? "Ik bedoel: golf blijft golf", legt Luiten uit. "Ik wil ervaren hoe het is op de Spelen. Andere sporters tegenkomen en kijken hoe zij zich voorbereiden. We gaan een publiek bereiken dat geïnteresseerd raakt in golf omdat het olympisch is."

De Nederlander voelt zich verplicht om naar Rio de Janeiro te gaan om zijn sport te promoten. Dat geldt niet voor Marc Leishman, Vijay Singh, Adam Scott en Louis Oosthuizen. Zij meldden zich onlangs af uit angst voor het zika-virus of omdat de Spelen niet in hun agenda passen.Golf is voor het eerst sinds 1904 weer een olympische sport. Goud, daar droomt Luiten van. En dat zal hij vast weleens visualiseren, zeker nu hij samenwerkt met mental coach Chris Henry.

"97 procent van wat je doet op een golfbaan is onbewust. Als daar blokkades inzitten, zoals dat ik mezelf geen goede putter vind, dan sta je eigenlijk al met 1-0 achter. Dat proberen we te veranderen."
Joost Luiten is woensdagavond tussen 21.00 en 22.00 uur te gast bij Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.
Om die reden kijkt Luiten naar filmpjes van toernooien waarin hij succesvol is geweest. "Van alle overwinningen de laatste bal. Zoals het KLM Open in 2013. En dan jezelf met de beker zien staan. Visualeren hoe het was."

Luiten is er rustiger door geworden en toeval of niet, zijn resultaten gaan erop vooruit. Zo werd hij vorige maand tweede in Shenzhen en San Roque. Op naar olympische roem dus.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Joost aan!