Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Luiten verliest opnieuw terrein op Wentworth

Luiten verliest opnieuw terrein op Wentworth

RoadToRio

Cheer!

WENTWORTH - Op dag drie van het BMW PGA Championship heeft Joost Luiten weer een beetje terrein verloren. Hij ging rond in 73 slagen en staat nog net in de top-15. Na de eerste ronde op Wentworth Club was Joost Luiten gedeeld eerste. Door een 74 (+2) op vrijdag viel hij uit de top-5 en op zaterdag volgde een ronde 73.

Deel dit artikel op social media

Luiten was na twaalf holes vijf boven voor de dag. Hij maakte een double bogey op de par-5 twaalfde. Daarna maakte hij de schade enigszins goed met birdies op 13 en 14 en een eagle op de par-5 18de (de bal rolde er bijna in voor albatros).

Luiten sprak van 'een lastige dag waarin hij steeds tussen clubs in zat'. Over zijn dubbele bogey: 'Op 12 sloegen even alle stoppen door in mijn bovenkamer! Ik had een goede drive, midden fairway, maar wederom net tussen een ijzer-4 en -5 naar binnen. Ik wilde een rustige 4 slaan maar die sloeg ik zo slecht dat hij 25 meter te kort rechts voor de green eindigde! Ik dacht dat ik een perfecte chip sloeg, maar de bal stuiterde hard en rolde net over de green heen. En van daar maakte ik er een zooitje van en dan staat er ineens een 7 op de kaart …'

Maar de Nederlander kwam sterk terug met birdies op 13 en 14: 'Helaas miste ik relatief korte birdieputts op 16 en 17, maar gelukkig sloot ik af met een lekkere eagle na een ijzer-5 die rakelings langs de hole ging voor albatros! Het was lastig spelen vandaag en met die eagle hou je de schade nog enigzins beperkt, maar morgen moet het gewoon net wat scherper en beter!'

Gedeeld 13de

Dankzij een 65 in de eerste ronde en een goed slot op zaterdag staat Luiten op -4 en daarmee is hij gedeeld 13de. Het verschil met de leider, Scott Hend, is maar vijf slagen. 

De Australiër Hend ging rond in 73 slagen. Met -9 staat hij één slag voor op Tyrrell Hatton uit Engeland (66) en twee slagen voor op Lee Westwood (68) en Y.E. Yang.

Masters-kampioen Danny Willett, halverwege het toernooi gedeeld eerste, viel met een 76 terug naar de gedeelde vijfde plaats. Hij deelt die plaats met onder anderen Martin Kaymer en Chris Wood.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Joost aan!