Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Luiten mist cut in Ierland

Luiten mist cut in Ierland

RoadToRio

Cheer!

Met een ronde 80 (+8) op dag twee van het Iers Open mist Joost Luiten ruim de cut.

Deel dit artikel op social media

Het is even geleden dat Luiten een ronde in de 80 noteerde. De laatste keer was vorig jaar,  in de eerste ronde van het PGA Championship op Whistling Straits had Luiten ook 80 slagen nodig. 

Op de K Club op vrijdag had de nummer-8 in de Raco to Dubai het knap lastig. Het begin - na vier holes -1 - was nog goed, maar in het restant wist Luiten geen birdie meer te maken.

Met vijf bogeys en twee dubbele bogeys verloor Luiten teveel slagen en bleef de cut (+2) met een totaal van +11 ver uit zicht voor de Nederlander. Vanuit Ierland liet Luiten, die een starttijd had in de middag, weten dat er wederom een harde wind stond op de baan van The K Club en dat het net als op donderdag lastig spelen was.

'Vandaag was het een dag die je als professional golfer zo snel mogelijk wil vergeten', zei Luiten. 'Ik sloeg de bal niet eens heel slecht, maar het putten was vandaag een drama. Had 37 putts nodig vandaag en de langste putt die ik de afgelopen twee dagen heb geholed was 1,5 meter. Als het waait dan moet de putter lopen en de chips scherp zijn, maar dat was beide niet het geval vandaag. Ik heb dan ook geen enkele up-and-down gemaakt vandaag. Nu gaat de focus op Wentworth. Vooral even goed aandacht besteden aan het korte werk en dan zijn er volgende week weer genoeg nieuwe kansen', aldus Luiten 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Joost aan!