Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Luiten gedeeld eerste na sterke openingsronde in Engeland

Luiten gedeeld eerste na sterke openingsronde in Engeland

RoadToRio

Cheer!

VIRGINIA WATER - Joost Luiten is het BMW PGA Championship op Wentworth Club uitstekend begonnen. Met -7 gaat de Nederlander gedeeld aan de leiding. Als er al een lek was na het Iers Open van vorige week (Luiten miste toen ruim de cut), dan is dat lek door de Nederlander voorlopig meer dan goed gedicht.

Deel dit artikel op social media
In de eerste ronde van het grote toernooi op het hoofdkwartier van de European Tour begon Luiten met een bogey, maar op de prachtige dag in Virginia Water vond hij daarna negen keer de hole voor birdie. Pas op zestien kwam Luiten na een matige drive voor de tweede keer in de problemen. De putt voor par na een iets te harde bunkerslag raakte de hole maar ging er niet in: bogey.

Op de par-5 18de won de uitstekend puttende nummer 8 van de Order of Merit na een goede drive, prima approach en een twee-putt nog een laatste slag. Luiten tekende voor een 65 en gaat daarmee gedeeld aan de leiding met Scott Hend (42) en Y.E. Yang (43). 

'Een lekkere openingsronde'

'Op de eerste hole vond ik de fairway-bunker en dat kost je een slag hier op Wentworth, want de bunkers zijn erg diep en lastig', zei Luiten over de kleine hapering vroeg in de ronde.

'Na die bogey ging het lopen als een trein', beschreef de Nederlander zijn goede spel. Na een birdie op 4 werd de putter volgens Luiten 'echt warm'.

'Dankzij drie goede putts op 6, 7 en 8 maak ik drie birdies op rij. Op de par-5 12de weer een birdie dankzij een up-and-down uit de greenside bunker. Na birdies op 13 (ijzer-6 op anderhalve meter) en 15 (ijzer-7 op drie meter) pull ik op 16 mijn rescue van de tee naar links onder de bomen. Met een lage bal probeerde ik op de green te komen, maar de bal ging te hard en rolde een van de diepste bunkers van de baan in. Helaas weet ik daar geen par te maken.'

'Op 17 viel de birdie-putt net niet, maar op de laatste sla ik na een goede drive een ijzer-5 achterop de green en maak ik met twee putts een birdie voor een 65', zei Luiten over het slot waarmee hij voor het eerst aan de leiding gaat in het flagship event van de European Tour. 

Vorig jaar werd Luiten 11de op Wentworth. 'Een lekkere openingsronde. Mijn spel was gewoon goed van tee tot green, en de putter werkte goed mee', aldus Luiten op donderdagavond op zijn website.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Joost aan!