Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

'Lucky loser' Sijsling naar tweede ronde Roland Garros

'Lucky loser' Sijsling naar tweede ronde Roland Garros

RoadToRio

Cheer!

Igor Sijsling heeft voor de tweede keer in zijn loopbaan de tweede ronde bereikt van Roland Garros. De Amsterdammer maakte het zichzelf nog even lastig tegen Adrian Ungur, maar won in drie sets: 6-1, 6-2, 7-6 (5).

Deel dit artikel op social media

Sijsling was op weg naar een razendsnelle zege tegen de Roemeen die net als hij uit het kwalificatietoernooi kwam. Sijsling verloor daarin in de derde ronde van Kenny de Schepper, maar werd als 'lucky loser' toch toegelaten tot het hoofdschema. Onze landgenoot trof het met Ungur, de nummer 201 van de wereld, als tegenstander.

Losjes en agressief spelend racete Sijsling door de eerste twee sets (6-1 en 6-2) en ook in de derde set was er lange tijd geen vuiltje aan de lucht. Sijsling, de nummer 123 van de wereld, nam een 5-1 voorsprong, maar liet zijn aandacht verslappen. Ungur klauterde game voor game terug en Sijsling moest nog alle zeilen bijzetten om het in 'straight sets' af te maken. Op 5-6 werkte Sijsling een setpunt van Ungur weg en in de tiebreak ging het gelijk op.

Met een fraaie backhand langs de lijn kwam Sijsling voor het eerst op wedstrijdpunt waarna Ungur in dat laatste punt weer zijn gezicht van de eerste twee sets liet zien. Met een mislukte dropshot overhandigde hij onze landgenoot de partij. 

In de tweede ronde wacht een duel met het Australische talent en 'bad boy' Nick Kyrgios of de Italiaan Marco Cecchinato.

Sijsling wist zich één keer eerder te plaatsen voor de tweede ronde op het gravel in Parijs. In 2013 was dat ook zijn eindstation. Het is voor het eerst in bijna drie jaren dat Sijsling een wedstrijd wint in het hoofdschema van een Grand Slam-toernooi. De laatste keer was op Wimbledon 2013, toen hij de derde ronde haalde. Dat is tevens zijn beste Grand Slam-resultaat.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Igor aan!