Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kruijswijk ziet Valverde en Amador als favorieten voor eindzege Giro

Kruijswijk ziet Valverde en Amador als favorieten voor eindzege Giro

RoadToRio

Cheer!

Steven Kruijswijk eindigde vrijdag in de zware dertiende etappe van de Giro d'Italia keurig in het groepje met favorieten op de zevende plek, met een achterstand van 1.17 minuten op de Spaanse winnaar Mikel Nieve. Het ging de kopman van Lotto-Jumbo echter zeker niet gemakkelijk af.

Deel dit artikel op social media

"Ik zat wel aan mijn limiet, maar ik denk dat dat voor velen van ons gold vandaag", zei Kruijswijk tegen de NOS.  "Op de laatste klim weet je dat er aanvallen gaan komen. Ik heb me beperkt tot het volgen van die aanvallen omdat ik me niet sterk genoeg voelde om zelf aanvallen te plaatsen."

"Die prikken van Vincenzo Nibali en Alejandro Valverde moet je gewoon opvangen: even doorbijten en gewoon in het wiel hangen. Want als je ze loslaat en je komt alleen te rijden, dan ben je ook gezien."

Kruijswijk staat er in het klassement nog altijd prima voor op de vijfde plaats, op 43 seconden van de nieuwe leider Andrey Amador uit Costa Rica. Zaterdag staat de koninginnenrit van de Giro op het programma, met onder meer zes serieuze beklimmingen.

"Het wordt een hele lange en slopende dag", aldus Kruijswijk. "Je komt ook nog eens boven de 2000 meter, dat gaat ook effect hebben. Die inspanning wordt dan extra zwaar. Aan de streep zul je allemaal uitgemergelde renners zien. Ik hoop natuurlijk wel dat ik daar van voren zit."

Movistar heeft met Amador en Valverde twee renners die in de top vier van het klassement staan. Kruijswijk is onder de indruk van het duo. "Ik denk dat zij topfavoriet zijn om deze wedstrijd te winnen. Ze maken een sterke indruk. Het is even afwachten wat dit weekend gaat brengen, maar in mijn ogen zijn zij de twee favorieten."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Steven aan!