Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kruijswijk prijst ploeg na 'gecontroleerde' Giro-etappe

Kruijswijk prijst ploeg na 'gecontroleerde' Giro-etappe

RoadToRio

Cheer!

PINEROLO - Rozetruidrager Steven Kruijswijk is zijn ploeggenoten bij Lotto-Jumbo dankbaar dat hij donderdag niet in de problemen kwam in de achttiende etappe van de Giro d'Italia. 

Deel dit artikel op social media

"We hebben met de hele ploeg een goede dag gedraaid. Enrico (Battaglin red.) was nog beter dan ik had verwacht. Ik zat in zijn wiel en er is nooit iemand ons gepasseerd. Alleen naar de finish moest ik het alleen doen, maar dat was prima", aldus Kruijswijk na afloop tegen de NOS

De 28-jarige Nederlander finishte in een groep met alle klassementsrenners en houdt dus zijn drie minuten voorsprong op naaste belager Esteban Chaves. Kruijswijk kwam amper in de problemen. 

"Ik moest blijven opletten of de jongens zouden aanvallen, maar niemand die dat probeerde. Ik zat prima en had controle op de rest. Voor mij was het een goede situatie."

Bergrit

Vrijdag wacht een zware bergrit met onder meer de hoogste bergtop uit deze ronde, de Colle Dell'Agnello op 2744 meter, en een aankomst bergop in Risoul. Kruijswijk hoopt hoge ogen te gooien in de negentiende etappe. 

''Het is een rit die me beter ligt. Met een finish bergop kom ik beter tot mijn recht. Ik moet morgen heel sterk zijn, maar dat ben ik de afgelopen weken ook geweest'', aldus Kruijswijk.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Steven aan!