Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kruijswijk prijst 'heel gefocust' Lotto-Jumbo in Giro

Kruijswijk prijst 'heel gefocust' Lotto-Jumbo in Giro

RoadToRio

Cheer!

MODENA - De Giro d'Italia verloopt tot dusver zoals Steven Kruijswijk had gehoopt. De kopman van Lotto-Jumbo staat na tien ritten in de top van het klassement en voelt dat hij in vorm is.

Deel dit artikel op social media

Dinsdag zag Kruijswijk zijn goede gevoel opnieuw bevestigd toen hij zich handhaafde tussen de beste renners. Hij werd twaalfde en staat in het klassement vierde op vijftig seconden van leider Bob Jungels.

"Ik ben tevreden over mijn vorm en de ploeg. Ze zijn zeer gefocust en dat merk ik heel erg goed in de koers. Ze zijn er altijd voor mij", uit Kruijswijk zijn tevredenheid over zichzelf en zijn ploegmaats bij Lotto-Jumbo.

Op de voorlaatste beklimming, de Plan del Flaco, moest rozetruidrager Gianluca Brambilla de groep met favorieten laten gaan. Kruijswijk koos er vervolgens voor om zich rustig te houden en niet de aanval te kiezen.

"Ik ben in de groep gebleven toen Brambilla wegviel", aldus de 28-jarige Brabander. "Ik zag dat Jungels goed was en ik weet dat Brambilla een goede afdaler is. Dus koos ik ervoor om niet met mijn krachten te smijten."

"Ik voelde me goed op die steile klim, maar zag dus niet echt een kans om aan te vallen. In de eindsprint van die groep verlies ik wel iets op Alejandro Valverde, maar het mag geen naam hebben."

Valpartij

In de afdaling van de voorlaatste beklimming ontsnapte Kruijswijk nog aan een valpartij. De Nederlander kon ternauwernood op de been blijven.

"Dat was even schrikken. Ik maakte een inschattingsfout waardoor ik niet meer goed kon insturen. Mijn achterwiel blokkeerde. Gelukkig reed daar Rafal Majka die mij opving. Ik heb me later nog verontschuldigd. Majka begreep ook wel dat ik het niet expres deed. Maar het was wel even spannend."

Woensdag wacht het peloton een vrijwel vlakke rit over 227 kilometer, maar Kruijswijk is op zijn hoede. "Morgen is het nog even opletten in de finale, Er ligt nog een klim op twintig kilometer van de streep. Daar moet ik vooraan zitten. Misschien dat Enric Battaglin morgen iets kan betekenen en voor de rit kan gaan."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Steven aan!