Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kruijswijk loopt flink uit in Giro door tweede plaats in klimtijdrit

Kruijswijk loopt flink uit in Giro door tweede plaats in klimtijdrit

RoadToRio

Cheer!

Steven Kruijswijk heeft zondag zijn leidende positie in het algemeen klassement van de Ronde van Italië flink verstevigd door tweede te worden in een klimtijdrit van 10,8 kilometer van Castelrotto naar Alpe di Siusi.

Deel dit artikel op social media

Kruijswijk gaf in de vijftiende etappe alleen 0,49 seconde toe op Alexander Foliforov. De 24-jarige Rus van de procontinentale ploeg Gazprom-RusVelo, die niet meedoet in de strijd om de roze trui, was met name heel sterk in het tweede deel van de rit tegen de klok en boekte zo een etappezege.

De 28-jarige Kruijswijk pakte veel tijd op al zijn concurrenten in het algemeen klassement. Alejandro Valverde eindigde als derde op 23 seconden, Esteban Chaves werd zesde op veertig tellen, Ilnur Zakarin (zevende) gaf 47 seconden toe en Vincenzo Nibali verloor zelfs 2 minuten en 10 seconden op de rozetruidrager.

De Italiaan van Astana zakte zo van de tweede naar de derde plaats in het klassement met een achterstand van 2.51 op Kruijswijk. Chaves is de nieuwe nummer twee op 2.12 van het roze. Het verschil met de nummer vier Valverde is al 3.29, Rafal Majka volgt op 4.38.

Maandag is een rustdag in de Ronde van Italië. In de laatste week staan nog drie zware bergetappes op het programma.

Bergop

De derde tijdrit van deze Giro was constant bergop. De Alpe di Siusi, een col van eerste categorie, had een gemiddeld stijgingspercentage van 8 procent.

Kruijswijk startte voor het eerst in zijn carrière in de roze trui na zijn machtsgreep zaterdag in de koninginnenrit en hij verdedigde een voorsprong van 41 seconden op Nibali.

De Brabander bevestigde zijn topvorm door bij het tussenpunt na 4,4 kilometer de beste tijd van iedereen neer te zetten. Zijn voorsprong op Nibali was daar al een halve minuut. De Italiaan van Astana kreeg in de laatste kilometers te maken met materiaalpech, waardoor hij van fiets moest wisselen en nog wat tijd verloor.

Kruiswijk leek zelfs op weg naar zijn eerste ritzege van deze Giro, maar door de verrassende Foliforov moest hij net als zaterdag genoegen nemen met de tweede plaats. Het roze zit met nog zes ritten te gaan echter zeer stevig om de schouders van de kopman van Lotto-Jumbo.

Bekijk alle etappe-uitslagen en klassementen in de Giro

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Steven aan!