Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kruijswijk komt niet in problemen in Giro, Trentin wint op fraaie wijze

Kruijswijk komt niet in problemen in Giro, Trentin wint op fraaie wijze

RoadToRio

Cheer!

PINEROLO - Rozetruidrager Steven Kruijswijk heeft donderdag geen tijd verloren in de achttiende etappe van de Giro d'Italia. Matteo Trentin schreef de langste rit op zijn naam. 

Deel dit artikel op social media

In de rit naar Pinerolo troefde de Italiaanse renner van Etixx-Quick Step in het zicht van de haven Moreno Moser (Cannondale) en ploegmaat Gianluca Brambilla af.

Moser en Brambilla leken lange tijd gezamenlijk uit te gaan maken wie er met de dagzege vandoor zou gaan, maar Trentin wist het duo op zo'n honderd meter van de finish uit geslagen positie te passeren en liet met name Moser beduusd achter.

De rit van Muggio naar Pinerolo telde liefst 240 kilometer en was daarmee de langste in deze editie van de Ronde van Italië.

Kruijswijk kwam geen moment in de problemen, ook niet op twintig kilometer van de meet, waar de enige gecategoriseerde klim van de dag lag. De Pramartino was 4,7 kilometer lang en had een gemiddeld stijgingspercentage van 10,5 procent.

De Nederlandse kopman van Lotto-Jumbo kwam als 25e over de finish, samen met zijn directe concurrenten en op ruim dertien minuten van Trentin. Kruijswijk heeft zodoende in het algemeen klassement nog altijd drie minuten voorsprong op nummer twee Esteban Chaves. De Giro duurt tot en met zondag.

Grote kopgroep

Al vroeg in de etappe ontstond er een grote kopgroep. De 23 renners kregen van het peloton alle ruimte en liepen al snel uit naar een voorsprong van meer dan elf minuten. In de kopgroep bevonden zich ook de Nederlanders Albert Timmer (Giant-Alpecin) en Pim Ligthart (Lotto Soudal).

In het peloton had Lotto-Jumbo de touwtjes stevig in handen en gaf het de concurrenten van Kruijswijk geen kans om te ontsnappen. Ook op de lastige Pramartino lukte het niemand om weg te komen, daar was het tempo van Lotto-Jumbo veel te hoog voor.

Vooraan namen Moser en Brambilla het voortouw op De Pramartino. Het tweetal werkte in de slotfase goed samen en leken ook om de dagzege te gaan strijden. Trentin, die ontsnapt was uit een achtervolgend groepje van vier, kwam echter ternauwernood langszij en mocht alsnog juichen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Steven aan!