Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kruijswijk kapot na verliezen podiumplek in Giro

Kruijswijk kapot na verliezen podiumplek in Giro

RoadToRio

Cheer!

Steven Kruijswijk vocht zaterdag voor wat hij waard was in de voorlaatste Giro-rit, maar de gehavende renner van Lotto-Jumbo kwam te kort om zijn podiumplek in het algemeen klassement te behouden.

Deel dit artikel op social media

"Ik ging helemaal naar de klote op het einde, ik kon niet harder", zei Kruijswijk tegen de NOS. De Nederlander was de roze leiderstrui een dag eerder al kwijtgeraakt door een harde val.

In de laatste zware bergrit kon hij, mede door een kwetsuur aan zijn voet en een breuk in een rib, geen tijd meer terugwinnen. Alejandro Valverde pakte in de slotkilometers zelfs voldoende tijd op Kruijswijk om de derde plek van hem over te nemen.

"Ik heb geprobeerd die podiumplek vast te houden", verzuchtte Kruijswijk. "Maar het zat er niet in. Feitelijk heb ik de Giro gisteren al verloren. Het is nog steeds kut dat ik hier sta zonder die roze trui."

"Vanmorgen viel het wel mee hoeveel last ik had. Mijn benen voelden best goed en die moesten het werk doen. Ik heb geprobeerd de rest van mijn lichaam uit te schakelen."

Gevochten

Tot op zekere hoogte lukte dat, maar het was niet genoeg. "Toch ben ik blij dat ik aan de streep ben gekomen. Ik heb gevochten tot het einde. Maar twee dagen geleden dacht ik echt dat ik de ronde zou winnen. Het is me uit de handen geglipt."

"Morgen is er nog een vlakke etappe, maar normaal gesproken gebeurt daar niks meer", besloot hij.

Bekijk de etappe-uitslag en de klassementen

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Steven aan!