Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kruijswijk: ik had dit gehoopt, maar niet verwacht

Kruijswijk: ik had dit gehoopt, maar niet verwacht

RoadToRio

Cheer!

Steven Kruijswijk valt de afgelopen dagen wat minder makkelijk in slaap dan normaal, maar dat neemt hij op de koop toe bij zijn roze trui. "Het zijn mooie dagen, maar ik blijf er kalm onder." 

Deel dit artikel op social media

Dat de Gazzetta dello Sport de Brabander 'een wonder op twee wielen' noemt, laat Kruijswijk koud. "Ik lees die krant niet. Ik doe wat ik al twee weken doe: gefocust zijn op het fietsen. Het is nog een hele week. Ik geniet wel van de aandacht en als ik het zo goed blijf doen, kan ik het volhouden."

"Ik moet nu het parcours van dag tot dag bekijken en de concurrentie in de gaten houden", zegt Kruijswijk. "Je weet nooit wat voor tactiek zij hebben en of ze mannetjes vooruit sturen. Dat is afwachten."

Het isoleren van Kruijswijk kan een van de tactieken worden van de concurrentie. "Dat zullen ze zeker gaan proberen, maar in de finale zullen die mannen het ook zelf moeten doen. En tot nu toe heb ik ze altijd kunnen volgen of achter me kunnen houden. Dan heb ik er wel vertrouwen in." 

Ook bij zijn ploeggenoten is het vertrouwen groot. "Ik denk dat we een sterke ploeg hebben om mij te helpen en ik voel mezelf ook heel goed. Wat de komende week gaat brengen, gaan we zien."

"Het is lastig te zeggen of ik nu genoegen neem met een podiumplaats. Vooraf was dat een droomscenario, maar nu ik aan de leiding ga, ga ik voor het allerhoogste", zegt Kruijswijk zelfverzekerd.

Hij zou de eerste Nederlander kunnen worden die na drie weken fietsen door Italië op het hoogste podium staat. "Het zou mooi zijn als ik de eerste ben."

Gehoopt, maar niet durven dromen

"Dat ik de grote jongens zo op achterstand rijd, verbaast mij zelf ook. Maar ik wist wel dat ik vorig jaar ook goed was in de Giro; toen hoefde ik ook niet onder te doen voor ze. Ik had dit niet verwacht, maar wel gehoopt."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Steven aan!