Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kruijswijk houdt zuur gevoel over aan vierde plaats in Giro d'Italia

Kruijswijk houdt zuur gevoel over aan vierde plaats in Giro d'Italia

RoadToRio

Cheer!

TURIJN - Steven Kruijswijk houdt een zuur gevoel over aan zijn vierde plaats in de Giro d'Italia. De kopman van Lotto-Jumbo verspeelde vrijdag door een valpartij zijn roze trui.

Deel dit artikel op social media

"Ik sta hier nu toch wel met een teleurgesteld gevoel. Ik had voor aanvang van de etappe van vrijdag heel veel vertrouwen dat het goed zou aflopen. Dan is de vierde plaats zuur en niet wat ik wilde", zei Kruijswijk na afloop van de laatste etappe in Turijn tegen de NOS.

Kruijswijk ging in de afdaling van de Agnello hard onderuit en wist zijn voorsprong van drie minuten op de concurrentie niet met succes te verdedigen. "Mischien dat ik volgende week eens op deze Giro ga terugkijken en dat ik dan wel tevreden ben met het resultaat", aldus de 28-jarige Brabander.

Dat hij lange tijd in de leiderstrui mocht rondrijden ervoer Kruijswijk als een mooie ontdekking. "Ik wist ook niet dat ik dat kon. Hopelijk kan ik die ervaring in de toekomst goed gebruiken en het dan wel afmaken. Ik moet vertrouwen houden. Ik kom zeker terug en ga het dan opnieuw proberen."

Contract

Kruijswijk weet nog niet waar zijn toekomst ligt. De Nederlander beschikt over een aflopend contract bij Lotto-Jumbo. "Ik denk dat we snel gaan praten. Wie weet waar de toekomst ligt."

"Ik heb op dit moment nog niets van andere ploegen gehoord. Dat zal vast wel komen. Ik kan de komende weken mooi gebruiken om over mijn toekomst na te denken."

Kruijswijk liet weten dat hij 'in principe' niet deel gaat nemen aan de Tour de France. "Ik hoop dat ik in de komende weken te horen krijg of ik naar de Olympische Spelen mag. In het najaar richt ik me volledig op de Ronde van Spanje."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Steven aan!