Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kruijswijk houdt breukje in rib over aan valpartij in Giro

Kruijswijk houdt breukje in rib over aan valpartij in Giro

Cheer!

Steven Kruijswijk heeft vrijdag bij de negentiende etappe van de Giro d'Italia een kleine breuk in zijn rib opgelopen. 

Deel dit artikel op social media

Dat bleek vrijdagavond na onderzoek in het ziekenhuis. De 28-jarige Brabander heeft ook pijn aan zijn voet en de zij. 

Kruijswijk ging hard onderuit in de afdaling van de Agnello. De kopman van Lotto-Jumbo nam een bocht te ruim, ging over de kop en klapte vervolgens tegen een sneeuwwand.

Door zijn valpartij verloor Kruijswijk de roze leiderstrui aan zijn concurrent Esteban Chaves. Het is nog niet bekend of Kruijswijk zaterdag kan meedoen aan de voorlaatste etappe.

Lotto-Jumbo komt zaterdagochtend met een nieuwe medische update.

Zakarin

De Rus Ilnur Zakarin ging vrijdag ook hard onderuit en brak daarbij zijn linkersleutelbeen en schouderblad. De nummer vijf van het algemeen klassement viel in de afdaling van de Col d'Agnel, met 2744 meter de hoogste berg in deze Giro.

Op tv-beelden was te zien dat de renner van Katusha ineens roerloos in de berm lag, vlak naast een beekje. Zijn kapotte fiets lag meters verderop. Artsen snelden direct toe om eerste hulp te verlenen. 

''Het was een technische afdaling en Ilnur nam wat risico's in de achtervolging op de koplopers'', zei ploegleider Dmitri Konisjev. ''Helaas had hij pech, net als rozetruidrager Steven Kruijswijk. Gelukkig is hij ontsnapt aan het ergste.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Steven aan!