Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kruijswijk hekelt 'stomme fout' na kwijtraken roze trui

Kruijswijk hekelt 'stomme fout' na kwijtraken roze trui

RoadToRio

Cheer!

Steven Kruijswijk nam het zichzelf vrijdag behoorlijk kwalijk dat hij door een valpartij zijn leidende positie in het algemeen klassement verloor in de negentiende etappe van de Giro d'Italia. 

Deel dit artikel op social media

"Dit is gewoon kut. Het was een stomme fout van me. Ik verkloot daar alles gewoon", vocht Kruijswijk voor de camera van de NOS tegen de tranen.

De Nederlandse kopman van Lotto-Jumbo ging hard onderuit in de afdaling van de Agnello. Kruijswijk nam een bocht te ruim, ging over de kop en klapte vervolgens tegen een sneeuwwand. Hij verloor in de resterende 45 kilometer liefst 3.58 minuten op zijn naaste concurrent Esteban Chaves en zakte naar de derde plaats in de rangschikking.

"Ik zat op de top van de Agnello redelijk op mijn limiet", keek Kruijswijk terug op het bewuste moment. "Ik wilde wat gaan eten en drinken en volgde gewoon de rest. Ik maakte vervolgens een stuurfout en klapte tegen een sneeuwwand."

Gebroken

De 28-jarige Brabander wist naar eigen zeggen vanaf dat moment dat zijn titelkansen voorbij waren. "Ik verloor de aansluiting en dan weet je dat het voorbij is. Ik had last van mijn rug, ribben, van alles. Na de finish is je moraal dan wel gebroken."

"Je weet dat je drie minuten mag verspelen op Chaves en je probeert dan ook alles te geven in de slotfase. Maar het lichaam deed overal pijn. Ik verlies hier de Giro en dat is kut."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Steven aan!