Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kruijswijk gelooft dat hij roze trui kan behouden in slotweek Giro

Kruijswijk gelooft dat hij roze trui kan behouden in slotweek Giro

RoadToRio

Cheer!

Rozetruidrager Steven Kruijswijk gaat niet alleen met een ruime marge op zijn concurrenten, maar ook met veel zelfvertrouwen de laatste week van de Giro d'Italia in.

Deel dit artikel op social media

"Ik heb er vertrouwen in dat ik in staat ben om mijn leidende positie te verdedigen in de slotweek", zei de 28-jarige Kruijswijk zondag na de vijftiende rit in een eerste reactie.

De Brabander eindigde als tweede in de klimtijdrit van bijna elf kilometer, waardoor hij zeer goede zaken deed in het klassement. Dat feit oversteeg zijn teleurstelling dat hij net naast de ritzege greep.

"Ik wilde ook heel graag de etappe winnen" aldus de kopman van Lotto Jumbo, die 0,49 seconde toegaf op de verrassende winnaar Alexander Foliforov. "Ik eindigde zaterdag al als tweede en tegen het einde van de tijdrit kreeg ik te horen dat ik heel dicht bij de overwinning was. Maar het belangrijkste is dat ik tijd heb gepakt op mijn rivalen in het klassement."

De voorsprong van Kruijswijk op Esteban Chavez, de Colombiaanse nummer twee van het algemeen klassement, bedraagt door zijn sterke tijdrit liefst 2.12. Vincenzo Nibali zakte van de tweede naar de derde plaats met 2.51 achterstand op Kruijswijk, die niet had verwacht dat het zo'n mooie dag zou worden voor hem.

"Vanmorgen dacht ik alleen maar aan het behouden van het roze, het maakte me niet uit met hoeveel seconden voorsprong. Ik had dus niet verwacht dat ik mijn leidende positie kon verstevigen. Ik ben in vorm en voel me goed. Dat zorgt voor een prachtig gevoel richting de laatste week, die erg zwaar wordt.

Foliforov

De pas 24-jarige Foliforov kon na afloop amper geloven dat hij de rit gewonnen had. "Dit is als een droom voor mij", zei de Rus van de procontinentale ploeg Gazprom-RusVelo.

"Ik kwam goed voorbereid naar de Giro voor deze etappe, want klimtijdritten zijn altijd een sterk punt van mij geweest, maar ik had niet verwacht dat ik kon winnen. Het zal in ieder geval niet mijn laatste zege zijn."

Maandag is een rustdag in de Ronde van Italië. In de laatste week staan nog drie zware bergetappes op het programma.

Bekijk alle etappe-uitslagen en klassementen in de Giro

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Steven aan!