Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kruijswijk en Lotto-Jumbo op hun hoede voor 'gevaarlijke' rit in Giro

Kruijswijk en Lotto-Jumbo op hun hoede voor 'gevaarlijke' rit in Giro

RoadToRio

Cheer!

De achttiende rit van donderdag is op papier de minst lastige van het beslissende drieluik in de Ronde van Italië, maar rozetruidrager Steven Kruijswijk en zijn ploeg Lotto-Jumbo waken voor de pittige finale.

Deel dit artikel op social media

"We moeten goed opletten in de rit van donderdag", aldus ploegleider Addy Engels op de site van Lotto-Jumbo. "De afstand en vooral die klim op het einde maakt het een gevaarlijke rit."

De etappe van Muggio naar Pinerolo is met 240 kilometer de langste van deze Giro. De rit is grotendeels vlak, maar op 19,5 kilometer van de streep ligt de top van de Pramartino, een col van tweede categorie van 4,7 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 10,5 procent.

"Als je na 220 kilometer 4,7 kilometer bergop moet rijden tegen een muur van gemiddeld 10,5 procent dan weet je dat het pijn gaat doen", zegt Engels.

Lange dag

Kruijswijk gaat de op drie na laatste etappe in met een voorsprong van drie minuten op de nummer twee van het algemeen klassement, de Colombiaan Esteban Chaves. Alejandro Valverde staat derde op 3.23 minuten.

"Het wordt donderdag een lange dag met een lastige finale, ik moet ervoor zorgen dat ik boven op de klim er goed bij zit en geen tijd verlies op de rest", stelt de 28-jarige Brabander.

Vrijdag en zaterdag staan er nog zeer zware bergetappes op het programma en dus wil Kruijswijk ondanks zijn geruststellende voorsprong nog niet te veel denken aan de eindzege.

"Ik denk zelf nog niet dat ik de Giro al gewonnen heb. Ik moet gewoon blijven doen wat ik de afgelopen 2,5 week heb gedaan. Dat doe ik met veel zelfvertrouwen, want ik heb geen zwakke plek laten zien."

De renners beginnen donderdagochtend in Muggio om 11.15 uur aan de achttiende etappe.

Bekijk alle etappe-uitslagen en klassementen in de Giro

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Steven aan!