Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kruijswijk denkt dat er in Giro meer in zit dan zevende plaats

Kruijswijk denkt dat er in Giro meer in zit dan zevende plaats

RoadToRio

Cheer!

APELDOORN - Steven Kruijswijk denk dat hij zijn prestatie van vorig jaar in de Giro d'Italia, een zevende plaats, dit jaar minimaal kan evenaren.

Deel dit artikel op social media

Vorig seizoen kende de kopman van Lotto-Jumbo met name in het tweede deel van de rittenkoers een sterk optreden. Daardoor klom hij uiteindelijk naar de zevende plaats.

"Ik heb het gevoel dat er nog meer in zit", zei de 28-jarige Brabander donderdag in een vooruitblik op de Giro. De koers gaat vrijdag van start met een individuele tijdrit van 9,8 kilometer in Apeldoorn.

In de bergen krijgt Kruijswijk steun van nieuwkomers Enrico Battaglin en Primoz Roglic. "Maar ook op het vlakke heb ik niets te klagen. De ploeg is in balans", keek Kruijswijk vol vertrouwen vooruit.

Vorig jaar verloor hij in de vierde etappe meer dan acht minuten. Kruijswijk zegt daarvan te hebben geleerd. "Misschien was het een fout, misschien ook een gebrek aan ondersteuning. We zullen nog alerter moeten zijn, daar heb ik wel op gehamerd."

Kruijswijk maakte indruk door met de beste klimmers mee omhoog te rijden. "Natuurlijk had ik, door het verlies vroeg in de koers, meer vrijheid om aan te vallen. Maar ik handhaafde me ook gewoon tussen de toppers voorin. Een ritzege is zeker een doel, maar ik zal er het klassement niet bewust voor laten lopen. In een kopgroep rijden is leuk maar ik blijf liever aan het einde met de besten over."

Van Emden

Ploeggenoot Jos van Emden wil zichzelf niet te veel druk opleggen voor de openingstijdrit van vrijdag. Vorig jaar werd de 31-jarige Nederlander knap vijfde bij de chronorace tijdens de Tourstart in Utrecht en in augustus won hij de tijdrit in de Eneco Tour, maar dat zegt volgens hem niet zo veel.

"Ik snap dat het zo werkt", aldus Van Emden donderdag over het feit dat mensen hem wellicht als één van de favorieten zien. "Het geeft extra druk, eigenlijk opereer ik liever vanuit de schaduw."

In Utrecht gaf Van Emden vorig jaar minder dan tien seconden toe over 13,8 kilometer op Cancellara en Dumoulin.

"Maar ik hoor niet in het rijtje Cancellara, Dumoulin. Zij presteren altijd. Voor mij moeten heel veel factoren kloppen", aldus de Schiedammer.

Naast de individuele tijdrit op vrijdag staan er in de Giro nog een vlakke tijdrit en een chronorace bergop op het programma.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Steven aan!