Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kruijswijk blij met 'perfecte dag' in Giro d'Italia

Kruijswijk blij met 'perfecte dag' in Giro d'Italia

RoadToRio

Cheer!

ANDALO - ​Steven Kruijswijk sprak dinsdag van een "perfecte dag" nadat hij zijn leidende positie in het klassement verstevigde door als tweede over de streep te komen in de zestiende etappe van de Giro d'Italia.

Deel dit artikel op social media

De Nederlandse rozetruidrager troefde in de heuvelachtige rit meerdere concurrenten af en moest in de sprint om de dagwinst alleen voorrang verlenen aan Alejandro Valverde.

"Voor het roze is dit wel perfect ja", sprak de kopman van Lotto-Jumbo na de finish. "Ik neem namelijk nog meer afstand in het klassement en heb nu een voorsprong van drie minuten op Esteban Chaves en de anderen."

"Ja, dit is een mooie situatie", stelde Kruijswijk vast nadat hij ook Vincenzo Nibali zag afhaken in de strijd om het roze. "Ik zat constant voorin vandaag, daar moest ik gewoon zijn vanaf de eerste klim. We wilden vandaag het verschil maken."

Kruijswijk voelde zich naar eigen zeggen "erg goed" in de korte rit. "Ik moest er het beste van maken. Ik moest al vroeg in de achtervolging bij Nibali, die al snel in de aanval ging. Ik had niet verwacht dat het zo'n spectaculaire rit zou worden na de rustdag van gisteren."

"Ik moest even vol aan de bak, maar ze maakten me niet echt zenuwachtig. Ik denk dat ik een goede indruk maak en dat ze mij wel als een serieuze kandidaat zien voor de eindoverwinning, maar het is nog steeds niet gedaan. Ik heb laten zien dat ik niveau heb."

Zwaar

Hoewel hij net geen beslag wist te leggen op zijn eerste ritzege, was de ijzersterke Kruijswijk bijzonder blij met zijn eigen optreden in de lastige etappe van Bressanone naar Andalo.

"Weer tweede", grapte de Brabander. "Ik wilde de ploeg een zege schenken nadat ze mij er zaterdag doorheen sleepten, maar wist dat Valverde moeilijk te verslaan was in de sprint."

"Het was een korte etappe, maar niemand had verwacht dat hij zo zwaar zou zijn. Het was een moeilijke finale, maar ik ben blij met vandaag. Dit is een perfecte situatie."

De komende twee staan er twee min of meer vlakke ritten op het programma, waarin Kruijswijk geen serieuze aanval op zijn roze trui hoeft te vrezen. Vrijdag en zaterdag volgen nog twee zware bergetappes, waarna de Giro zondag eindigt in Turijn.

Bekijk alle etappe-uitslagen en klassementen in de Giro

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Steven aan!