Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kruijswijk blij dat hij energie kon sparen in zeventiende Giro-rit

Kruijswijk blij dat hij energie kon sparen in zeventiende Giro-rit

Cheer!

CASSANO D’ADDA - Steven Kruijswijk is blij dat hij zich woensdag tijdens de vlakke zeventiende Giro-rit niet bovenmatig hoefde in te spannen om zijn roze trui te verdedigen.

Deel dit artikel op social media

"Dit was wel één van de makkelijkere dagen", erkende de kopman van Lotto-Jumbo na afloop voor de camera van de NOS.

"Het was eigenlijk vooral lang en wind tegen. Op zo'n dag moet je zoveel mogelijk energie sparen als je kunt en klaar zijn voor de dagen die komen. Dat is zo goed als gelukt. Mijn ploeggenoten hebben me goed uit de wind gehouden en er in de finale voor gezorgd dat ik uit het geduw en getrek van de sprinters bleef."

Complimenten

Kruijswijk verloor dan ook geen tijd in de door Roger Kluge gewonnen etappe en heeft met nog vier koersdagen te gaan liefst drie minuten voorsprong op Esteban Chaves. Een marge die de Brabander volgens Alejandro Valverde niet meer uit handen gaat geven.

"Dat mag hij zeggen van mij. Hopelijk gebeurt het ook", lachte Kruijswijk. "Je merkt wel dat je wat meer aandacht krijgt. Ik krijg ook veel complimenten, zeker na een dag als gisteren. Het maakte denk ik wel indruk hoe ik heb gereden."

"Valverde kwam ook nog naar me toe en hij zei dat hij het een mooie koers vond en ik attent had gereden. Als zo'n renner dat zegt, dan is het denk ik wel serieus."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Steven aan!