Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kromowidjojo als tweede naar EK-finale 50 meter vrije slag

Kromowidjojo als tweede naar EK-finale 50 meter vrije slag

RoadToRio

Cheer!

Ranomi Kromowidjojo heeft bij de EK zwemmen zoals verwacht de finale van de 50 meter vrije slag bereikt. De olympisch kampioene op deze afstand noteerde de tweede tijd van de halve finales: 24,37.

Deel dit artikel op social media

Alleen de Britse Francesca Halsall was sneller dan Kromowidjojo. Zij tikte aan na 24,21 seconden. Kim Busch wist de finale net niet te bereiken. De pas 17-jarige Nederlandse eindigde als negende, waar een plek bij de eerste acht nodig was om de eindstrijd te halen.

"Het is natuurlijk jammer dat ik net niet de finale haal", zei Busch na afloop. "Het is altijd zuur als je negende wordt, maar ik denk dat Kim het heel goed gedaan heeft en wordt beloond met het harde werken", zei Kromowidjojo over haar landgenote.

Tamara van Vliet werd in de series veertiende met 25,49, maar viel buiten de boot omdat per land maar twee zwemsters door mochten. Marrit Steenbergen (26ste in 25,49) strandde eveneens in de series.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ranomi en Kim aan!