Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kristie Boogert coach Haase op Roland Garros

Kristie Boogert coach Haase op Roland Garros

RoadToRio

Cheer!

Kristie Boogert zal tijdens Roland Garros actief zijn als coach van Robin Haase. De 42-jarige oud-speelster, die tegenwoordig als tennisverslaggever werkzaam is, trad bij het ATP-toernooi van Nice voor de eerste keer op in haar nieuwe rol. 

Deel dit artikel op social media

Haase is op zoek naar een coach na de arrestatie van zijn trainer Mark de J., die wordt verdacht van de moord op zakenman Koen Everink en nu vastzit.

Volgens Haase vormt de functie van Boogert als commentatrice op de televisie geen obstakel voor een voortgezette samenwerking in Parijs.

''We hebben geregeld dat zij de ruimte krijgt'', liet de 29-jarige Hagenaar donderdag bij de NOS weten. ''De afgelopen weken heb ik met meerdere coaches gewerkt, maar nog niet op vaste basis. Ik moet het eerst allemaal even op een rijtje zetten.''

Olympische Spelen

Boogert, die in haar loopbaan de 29e plaats op de wereldranglijst bereikte, won met Miriam Oremans olympisch zilver bij Sydney 2000 in het dubbelspel. Boogert won bovendien drie titels in het dubbelspel op de WTA Tour.

In 1994 veroverde ze met Menno Oosting de titel in het gemengd dubbelspel op Roland Garros.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Robin aan!