Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kittel wint in Nijmegen tweede Giro-etappe, Dumoulin behoudt leiderstrui

Kittel wint in Nijmegen tweede Giro-etappe, Dumoulin behoudt leiderstrui

RoadToRio

Cheer!

​NIJMEGEN - Marcel Kittel heeft zaterdag de tweede etappe van de Giro d’Italia met aankomst in Nijmegen op zijn naam geschreven. Tom Dumoulin behield de leiding in het algemeen klassement.

Deel dit artikel op social media

Kittel was na 190 kilometer de snelste in de massasprint op de Oranjesingel. Achter de Duitser van Etixx-QuickStep sprintte Arnaud Démare naar de tweede plek. Sacha Modolo werd derde. Moreno Hofland was op de vierde plaats de beste Nederlander.

Dumoulin blijft de leider in het algemeen klassement. De Nederlander pakte dankzij zijn winst in de tijdrit vrijdag de roze trui en die kwam in de tweede rit niet in gevaar. Hij eindigde als 36e en kwam in dezelfde tijd als Kittel over de streep.

De Duitser verkleinde dankzij tien bonificatieseconden wel zijn achterstand op Dumoulin tot één seconde. 

De Giro gaat zondag verder met een vrijwel identieke rit aan die van zaterdag. De renners rijden in de derde etappe van Nijmegen naar Arnhem en komen onderweg opnieuw één klimmetje tegen.

Tjallingii

De tweede etappe, die het peloton van Arnhem naar Nijmegen voerde, werd gekleurd door een lange ontsnapping van Maarten Tjallingii, de Italiaan Giacomo Berlato en de Spanjaard Omar Fraile. Het drietal had een maximale voorsprong van tien minuten en reed lange tijd op kop.

Tjallingii won onderweg beide tussensprints, maar de renner van Lotto-Jumbo moest de eerste bergtrui in deze editie van de Giro d’Italia aan Fraile laten. De renner van Dimension-Data was in Berg en Dal de snelste op de eerste beklimming in deze Ronde van Italië en mag daarom de blauwe trui voor de beste klimmer aantrekken.

Tjallingii, woonachtig in Arnhem, had van te voren al aangekondigd in de aanval te gaan in deze etappe. De 38-jarige renner beëindigt in juni zijn loopbaan, maar kon zijn laatste optreden in de Giro niet van extra glans voorzien.

De Nederlander en Fraile werden op twintig kilometer van de streep ingerekend door het peloton. Berlato bleef in zijn eentje nog even vooruit, maar moest zich uiteindelijk ook gewonnen geven.

Derde zege Kittel

In de straten van Nijmegen vochten de sprintersploegen in de laatste kilometers om een goede uitgangspositie. Kittel koos het goede wiel en sprintte met overmacht naar de zege. De Duitser won voor de derde keer in zijn loopbaan een rit in de Giro.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom, Steven, Bram en Pim aan!