Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kittel wint Giro-etappe in Arnhem en neemt leiderstrui over van Dumoulin

Kittel wint Giro-etappe in Arnhem en neemt leiderstrui over van Dumoulin

RoadToRio

Cheer!

ARNHEM - Marcel Kittel heeft in de derde etappe van de Giro zijn tweede ritwinst geboekt. De sprinter van Etixx-QuickStep nam daardoor ook de roze leiderstrui over van Tom Dumoulin.

Deel dit artikel op social media

Kittel won zaterdag al de tweede etappe en was een dag later in Arnhem met groot overmacht de sterkste in de massasprint. Hij bleef de Italianen Elia Viviani (tweede) en Giacomo Nizzolo (derde) ruim voor.

De Duitser André Greipel en Alexander Porsev uit Rusland completeerden de top vijf. Moreno Hofland was op de zevende plaats de beste Nederlander. 

Kittel pakte tien bonificatieseconden en maakte zodoende in het algemeen klassement zijn achterstand van één tel op Dumoulin meer dan goed.

Nederlands succesje

Toch was er zondag een Nederlands  succesje bij de laatste rit op Nederlandse bodem. Maarten Tjallingii slaagde er alsnog in de bergtrui te veroveren. De 38-jarige renner van Lotto-Jumbo, die in juni zijn loopbaan beëindigt, kwam als eerste boven op de Posbank.

Met de zaterdag veroverde punten in Berg en Dal nam hij de leiding in het bergklassement over van de Spanjaard Omar Fraile.

Tjallingii maakte net als zaterdag deel uit van een kopgroep die al in de eerste kilometers van de rit ontstond. Toen miste hij net de bergtrui. Zondag kon de Fries wel juichen.

​Tjallingii mocht ook nog even aan de dagzege ruiken. Hij kreeg samen met Berlato, Van Zyl en Amezque ruim acht minuten voorsprong. Het peloton behield echter wel de controle, maar had in de slotfase alle moeite om het gat te dichten. Helemaal toen Van Zyl er op twaalf kilometer alleen vandoor ging.

Zijn drie medevluchters konden niet volgen en ook in het jagende peloton brak er lichte chaos uit toen Primoz Roglic door een valpartij achterop raakte. Op twee kilometer van de finish was de samensmelting uiteindelijk een feit. Etixx-QuickStep nam het heft in handen en Kittel beschaamde het vertrouwen van zijn ploeg niet.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom, Steven, Bram en Pim aan!