Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kimmann pakt wereldtitel tijdrijden, Smulders tweede

Kimmann pakt wereldtitel tijdrijden, Smulders tweede

RoadToRio

Cheer!

MEDELLIN - Niek Kimmann heeft op de WK BMX goud gewonnen op de tijdrit. In het Colombiaanse Medellin had Kimmann, die vorig jaar ook wereldkampioen in de 'rit in lijn' werd, 36,858 voor zijn rondje nodig. Dat was 0,037 sneller dan de Australiër Sam Willoughby. Tweevoudig olympisch kampioen Maris Strombergs (Letland) werd derde. 

Deel dit artikel op social media

Tijdens de kwalificaties zette Kimmann nog de derde tijd neer, maar in de finale verbeterde hij zich aanzienlijk. Martijn Jaspers haalde de finale net niet. 

Smulders pakt zilver

Laura Smulders, in 2014 nog verrassend wereldkampioen op de tijdrit, moest nu genoegen nemen met zilver. Haar Australische opponente Caroline Buchanan was 0,301 seconden beter met een tijd van 41,641. Mariana Pajón werd op haar thuisbaan derde. Het zusje van Laura Smulders, Merel, pakte de wereldtitel bij de junioren. 

Live op NOS.nl

Vanavond worden in Colombia nog meer regenboogtruien verdeeld. Dan staat de olympische discipline van het BMX'en op het programma: de rit in lijn. Die wedstrijden zijn rechtstreeks te volgen op NOS.nl. Die uitzending begint om 22.00 uur. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Niek en Laura aan!