Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Inge Dekker niet naar EK in Londen

Inge Dekker niet naar EK in Londen

RoadToRio

Cheer!

NIEUWEGEIN - Topzwemster Inge Dekker zal niet deelnemen aan het EK in Londen van 16 tot en met 22 mei 2016. Acht weken na een zware operatie ten gevolge van baarmoederhalskanker is ze nog niet wedstrijdfit en geeft ze prioriteit aan het traject richting de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

Na uitgebreid overleg met coach Martin Truijens is besloten niet deel te nemen. Martin Truijens: "Inge is nog niet wedstrijdfit. In het kader van de focus op de Olympische Spelen is de route naar Rio bepalend voor alle activiteiten. We zijn simpelweg nog niet ver genoeg. Dat is jammer en hoewel dit besluit moeilijk is, ben ik ervan overtuigd dat het wel het beste is".

Inge Dekker: "Het herstel en de trainingen gaan goed en daarom geeft deze beslissing een dubbel gevoel. In topvorm zijn tijdens de Olympische Spelen is prioriteit. Om dat te bereiken is een optimaal trainingsprogramma nu belangrijker dan deelnemen aan wedstrijden. Ik vind het jammer deze EK aan mij voorbij te moeten laten gaan, maar in het Olympisch jaar is er maar één wedstrijd die telt."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Inge aan!