Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hofland toont 'heel goede vorm' met vierde plaats in Nijmegen

Hofland toont 'heel goede vorm' met vierde plaats in Nijmegen

Cheer!

NIJMEGEN - Ondanks een niet geheel perfecte sprintvoorbereiding reed Moreno Hofland zaterdag in Nijmegen naar een prima vierde plaats in de tweede etappe van de Giro d'Italia.

Deel dit artikel op social media

"Marcel Kittel was duidelijk de beste vandaag, maar daarachter zaten vier renners op één lijn met Moreno als de derde man", aldus ploegleider Jan Boven van Hoflands ploeg Lotto-Jumbo. "Hij heeft dus een goede sprint gereden."

"Je kon vrijdag door zijn 24e plaats in de tijdrit in Apeldoorn al zien dat Moreno heel goed in vorm is. Zijn gedane arbeid op hoogte betaalt zich nu uit in goede benen."

De 24-jarige Brabander, die pas een week voor de start hoorde dat hij de Giro mocht rijden, was zelf ook opgetogen over zijn optreden in de eerste massasprint van deze editie van de Ronde van Italië.

"Een vierde plaats is een goed begin. Ik ben best tevreden met deze uitslag, hiermee kan ik verder."

Kruijswijk

Waar winnaar Kittel (Etixx-QuickStep) en nummer twee Arnaud Démare (FDJ) in de laatste kilometers een sprinttrein tot hun beschikking hadden, daar werd Hofland alleen bijgestaan door ploegmaten Twan Castelijns en Jos van Emden.

"Het hoofddoel in deze Giro is namelijk het klassement van Steven Kruijswijk", legt Hofland uit. "Jos en ik probeerden in de finale wat te profiteren van het werk dat de ploeg deed om Steven van voren te houden en vervolgens heeft Jos me afgezet in het wiel van de sprinters."

"Eerst was dat André Greipel, maar die zat wat te ver naar achteren. Daarna heb ik het wiel van Caleb Ewan gezocht. In de sprint kwam er rechts een gaatje waar ik ben ingedoken en zo ben ik nog een aantal renners voorbijgegaan."

Boven zag dat met name Bram Tankink er inderdaad voor zorgde dat Kruiswijk zonder problemen de laatste drie kilometer haalde. "Maar het minpuntje was dat het plan dat we voor de sprint hadden niet helemaal zoals gewenst liep. Dat zullen we nog even bespreken met de jongens."

Mogelijk kan Hofland het zondag in de laatste etappe op Nederlandse bodem dan nog een stukje beter doen. De rit van Nijmegen naar Arnhem is vergelijkbaar met de etappe van zaterdag, met wederom een vlakke finishstraat.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!