Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hoe gaat 't met de Nederlandse meerkampers?

Hoe gaat 't met de Nederlandse meerkampers?

RoadToRio

Cheer!

LISSE - Zes Nederlandse meerkampers mogen er komende zomer naar de Olympische Spelen. Vijf plaatsen daarvan zijn al ingevuld: Nadine Broersen, Nadine Visser, Anouk Vetter, Eelco Sintnicolaas en Pieter Braun. Voor dat vijftal begon zaterdag in Lisse het buitenseizoen met de wedstrijd om de Ter Specke Bokaal.

Deel dit artikel op social media

Broersen en Sintincolaas horen komende zomer in Rio de Janeiro bij de medaillekandidaten. Broersen (wereldkampioen indoor in 2014) werd afgelopen jaar vierde op de zevenkamp tijdens de WK atletiek in Peking. Eelco Sintnicolaas lag daar op medaillekoers toen een enkelblessure roet in het eten gooide. Hij werd al twee keer (in 2011 en 2013) vijfde op een WK.

Blessureleed

Beide atleten kampten de afgelopen maanden met blessures, maar lijken op tijd hersteld om naar de Spelen toe te werken. "Ik maak me geen zorgen om de zomer", lacht Broersen in Lisse. Ook Sintnicolaas kijkt na een operatie in februari met vertrouwen vooruit: "Ik ben nu klaar om door te gaan en hopelijk gaat het allemaal soepel."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Nadine, Nadine, Eelco, Anouk en Pieter aan!