Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hinkstapspringer Floriant gekwalificeerd voor Rio 2016

Hinkstapspringer Floriant gekwalificeerd voor Rio 2016

RoadToRio

Cheer!

ARNHEM – Atleet Fabian Floriant heeft voldaan aan de kwalificatie-eis voor Rio 2016. Daarmee komt de hinkstapspringer in aanmerking om te worden uitgezonden naar de Olympische Spelen.

Deel dit artikel op social media

Floriant sprong op 30 april jl tijdens de NTC AThletics Spring Invite in het Amerikaanse Clermont een afstand van 16,92 meter. Met dit Nederlandse record sprong hij ruim verder dan de 16,85 meter, die als kwalificatie-eis voor Rio 2016 geldt, waarna de Atletiekunie hem voor kwalificatie aan NOC*NSF heeft voorgedragen. NOC*NSF heeft de voordracht getoetst en gehonoreerd.

Wanneer is definitieve deelname en uitzending een feit?
Na afloop van de kwalificatieperiode en, voor zover van toepassing, nadat de interne selectieprocedure is afgerond, doet de bond een voordracht voor uitzending. Deze voordracht voor uitzending kan pas door NOC*NSF in behandeling worden genomen nadat de toewijzing van quotumplaatsen door de internationale federatie heeft plaatsgevonden. Als de voordracht voor uitzending gehonoreerd is, is de sporter verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Fabian aan!