Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hendriks verwacht recordaantal Nederlandse sporters in Rio

Hendriks verwacht recordaantal Nederlandse sporters in Rio

Coaching RoadToRio

Cheer!

HOOFDDORP - Chef de mission Maurits Henriks verwacht dat er een recordaantal Nederlandse deelnemers zal zijn bij de Olympische Spelen komende zomer in Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

"Ik denk dat er tussen de 235 en 245 Nederlanders in actie gaan komen in Rio", zei Hendriks maandagmiddag bij de presentatie van de olympische kleding in Hoofddorp tegen NU.nl.

"Dat zou een record zijn, al is het nog wel even afwachten. De kwalificatie bij het roeien loopt deze week bijvoorbeeld nog. De vrouwen acht zou zich nog kunnen plaatsen. Daar kunnen nog twee boten bij komen. Bij atletiek staat de kwalificatiewindow nog open tot half juli. Er kan dus nog wel wat gebeuren."

Vier jaar geleden in Londen waren er maar 178 Nederlandse sporters en het record is de 237 van 2008 in Peking. Voor Hendriks is echter het belangrijkste dat ons land in meer verschillende sporten vertegenwoordigd zal zijn.

"Dat is ook nodig. Als we als Nederland structureel tot de top willen behoren dan moeten we in meer verschillende sporten succesvol zijn."

Teamsporten

De chef de mission is dan ook verheugd met het feit dat de volleybalsters en de handbalsters Rio gehaald hebben. In 2012 was hockey nog de enige teamsport waarbij Nederland vertegenwoordigd was.

"We hebben er twee mooie teams bij die het podium kunnen halen. Maar ik ga niet een aantal medailles als doelstelling noemen. Het gaat erom dat de medailles in meer verschillende sporten behaald worden."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!