Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Heemskerk met snelste tijd naar halve finales 200 meter vrij op EK

Heemskerk met snelste tijd naar halve finales 200 meter vrij op EK

RoadToRio

Cheer!

Femke Heemskerk heeft zich vrijdag bij de EK zwemmen in Londen overtuigend geplaatst voor de halve finales op de 200 meter vrije slag.

Deel dit artikel op social media

De 28-jarige Nederlandse zette in de series de snelste tijd neer (1.57,91). Ze was nipt sneller dan de Italiaanse nummer twee Federico Pellegrini, die tot een tijd van 1.57,96 kwam.

De halve finales van de 200 meter vrij staan voor vrijdagavond op het programma. Zaterdag is de finale. Twee jaar geleden pakte Heemskerk bij de EK in Berlijn brons op de 200 vrij.

Naast Heemskerk mag Esmee Vermeulen zich opmaken voor de halve finales. De 20-jarige Noord-Hollandse zwom in de series 1.59,51 en ging als zevende door. In totaal strijden er vrijdagavond zestien zwemsters voor een plek in de eindstrijd.

De plek in de halve finales van Vermeulen gaat ten koste van Robin Neumann, die weliswaar de elfde tijd (1.59,96) liet noteren maar slachtoffer werd van de regel dat er slechts twee zwemsters per land mogen doorstromen naar de halve finales. Marrit Steenbergen kwam tekort met haar 23e plaats in 2.01,32.

Verlinden

Op de 50 meter rugslag wist Maaike de Waard zich te plaatsen voor de halve finales. De 19-jarige De Waard was met een tijd van 28,17 de snelste in haar serie. In het hele veld was ze goed voor de vierde tijd.

De Britse Georgia Davies bleef als enige onder de 28 seconden: 27,87. Ook de Deense Mie Nielsen (28,02) en de Britse Francesca Halsall (28,12) waren net iets sneller dan De Waard. De halve finales worden vrijdagavond gezwommen.

Bij de mannen wist Joeri Verlinden zich niet te kwalificeren voor de halve finales op de 100 meter vlinderslag. De 28-jarige Limburger, die al zeker is van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, gediskwalificeerd omdat hij te vroeg bewoog op het startblok.

Op het niet-olympische onderdeel gemengde estafette 4x100 meter vrij ging Nederland als snelste door naar de finale. Ben Schwietert, Kyle Stolk, Marrit Steenbergen en Maud van der Meer kwamen tot een tijd van 3.26,89 en hielden daarmee Italië (3.28,56) en Zweden (3.29,87) ruim achter zich. De finale is vrijdagavond.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Femke, Robin, Esmee, Marrit, Maaike, Joeri en Kyle aan!