Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Heemskerk grijpt net naast gouden medaille op 200 vrij

Heemskerk grijpt net naast gouden medaille op 200 vrij

Cheer!

Femke Heemskerk heeft bij de EK zwemmen in Londen net naast de gouden medaille gegrepen op de 200 meter vrije slag. Vanaf het eerste keerpunt tot aan 20 meter voor het einde lag de 28-jarige Nederlandse op kop, maar Federica Pellegrini passeerde haar op de laatste meters.

Deel dit artikel op social media

Heemskerk leek hard op weg naar haar eerste individuele goud op een EK langebaan, maar in de laatste meters ging het mis. Na 150 meter was ze nog 0,54 sneller dan de geroutineerde Pellegrini, die zich de hele race niet zien. Pellegrini greep door een ijzersterk slot met 1.55,93 voor de vierde keer op rij goud op dit onderdeel. 

De Italiaanse Pellegrini was eerder al olympisch kampioen (2008) en tweemaal wereldkampioen op de 200 vrij. De Française Charlotte Bonnet ging er vandoor met het brons, omdat zij het hoge tempo niet kon volhouden.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Femke aan!