Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Havenga maakt selectie World League bekend

Havenga maakt selectie World League bekend

RoadToTokyo

Cheer!

ZEIST - De Nederlandse waterpolodames spelen dinsdag uit tegen Italië hun zesde en dus laatste wedstrijd in de FINA World League. De inzet is een plaats in de Super Finale in juni in China. Bij winst is Nederland verzekerd van een plek in de super finale.

Deel dit artikel op social media

“We zullen er alles aan doen om die eerste plek in en tegen Italië te veroveren ”, aldus bondscoach Arno Havenga In oktober werd werd er nog met 11-10 knap gewonnen van Italië. Reden genoeg om met vertrouwen af te reizen.

Havenga selecteerde de volgende speelsters: Laura Aarts, Yasemin Smit, Bente Rogge, Sabrina van der Sloot, Amarens Genee Nomi Stomphorst, Marloes Nijhuis, Vivian Sevenich, Laura van der Graaf, Maud Megens, Lieke Klaassen, Leonie van der Molen en Debby Willemsz.

De begeleiding bestaat naast bondscoach Arno Havenga uit Ineke Yperlaan (teammanager) en Mark Smit (fysiotherapeut).

Speelschema Nederland

22 oktober Nederland – Italië (11-10)
27 oktober Nederland – Frankrijk (12-7)
24 november Hongarije – Nederland (7-10)
23 februari Frankrijk – Nederland (8-12)
12 april Nederland – Hongarije (7-9)
3 mei Italië – Nederland

In Groep B spelen Rusland, Griekenland, Spanje en Duitsland.
De nummers 1 en de beste nummer 2 van de poules gaan door naar de Super Finale van 7-12 juni 2016 in Shanghai, China.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lieke, Nomi, Yasemin, Bente, Sabrina, Laura, Amarens, Vivian, Marloes, Laura, Debby, Maud en Leonie aan!