Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hassan meldt zich met blessure af voor FBK Games

Hassan meldt zich met blessure af voor FBK Games

RoadToRio

Cheer!

HENGELO - Atlete Sifan Hassan moet de start van haar olympische seizoen een paar weken uitstellen. De wereldkampioene indoor op de 1500 meter heeft last van een dijbeenblessure.

Deel dit artikel op social media

Hassan verschijnt daardoor niet aan de start van de FBK Games in Hengelo, waar ze het wereldrecord op de 2000 meter wilde aanscherpen. Ze mist volgende week ook een wedstrijd in de Diamond League in Shanghai.

De verwachting is dat Hassan binnen enkele weken weer fit is, zodat ze in goede vorm aan de EK in Amsterdam en Olympische Spelen in Rio de Janeiro kan deelnemen.

Hassan trainde de afgelopen weken in de Verenigde Staten. Daar kreeg ze last van een dijbeenblessure. Haar medische team met sportarts Peter Vergouwen heeft haar geadviseerd om de start van haar seizoen in de openlucht uit te stellen.

"Ik baal natuurlijk op dit moment", laat ze weten. "Iedereen begint aan het olympische seizoen en ik moet nog even geduld hebben. Ik weet echter ook dat dit nodig is om straks bij de Olympische Spelen topfit aan de start te staan."

O'Sullivan

De mondiale toptijd op de 2000 meter die Hassan in Hengelo wilde verbeteren is momenteel in handen van Sonia O'Sullivan.

De in 2007 gestopte Ierse zette in 1994 een tijd van 5.23,36 neer op de afstand die nooit op het programma staat op titeltoernooien zoals WK's en Olympische Spelen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sifan aan!