Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Gouden slotdag op EK voor zwemmer Marc Evers

Gouden slotdag op EK voor zwemmer Marc Evers

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

FUNCHAL – Marc Evers heeft op de laatste dag van de Europese kampioenschappen zwemmen voor gehandicapten goud gewonnen op de 200 meter wisselslag (handicapklasse SM14). Het was voor Evers zijn tweede titel tijdens dit toernooi. Eerder won hij al de 100 meter rugslag.

Deel dit artikel op social media

“De race liep goed”, zei Evers direct na de finale. “Halverwege was ik sneller dan mijn persoonlijk record, maar op de schoolslag kon ik dat niet volhouden. Normaal was juist de schoolslag mijn sterke punt, maar die loopt nu wat minder. Ik ben bezig met kleine aanpassingen aan mijn techniek; dan moet je soms een stapje terugnemen in je tijden, om op de lange termijn sneller te zwemmen.”

Achter Evers ging het zilver naar Mikhail Kuliabin (Rusland) en brons naar de Brit Thomas Hamer. “Het is mooi dat ik deze afstand win. Als ik mijn schoolslag op orde krijg, kan ik nog sneller. Mijn techniek begint steeds meer vorm te krijgen; het gaat elke week beter en beter. Zo is het altijd in mijn seizoen: aan het einde ben ik op mijn best. Dat is dit jaar, met het oog op de Paralympische Spelen, ook de bedoeling.”

Veertien medailles

De Nederlandse ploeg sluit het toernooi in Portugal af met veertien medailles: zes goud, twee zilver en zes brons. Liesette Bruinsma voegde vandaag brons toe aan haar collectie die al uit drie gouden en een zilveren medaille bestond. Ze werd derde op de 100 meter vrije slag (S11). Het goud ging naar de Italiaanse Cecilia Camellini. Ook Chantalle Zijderveld kwam in actie op de slotdag; zij werd achtste op de 100 meter rugslag (S10).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marc aan!