Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Goud voor judoka Steenhuis in Bakoe, Meyer pakt zilver

Goud voor judoka Steenhuis in Bakoe, Meyer pakt zilver

RoadToRio

Cheer!

BAKU - Guusje Steenhuis heeft bij de Grand Slam in Bakoe goud gewonnen in de klasse tot 78 kilogram zonder de finale te judoën. Marhinde Verkerk liet uit voorzorg de finale in Bakoe aan zich voorbijgaan vanwege klachten aan een knie en dus ging het Nederlands onderonsje niet door.

Deel dit artikel op social media

Beide judoka's kenden een succesvol toernooi in Azerbeidzjan. Verkerk moest in de halve finales tegen de Duitse Luise Malzahn terugkomen van een straf achterstand. Dat lukte, waarna ze vlak voor tijd een yuko scoorde en de zege veiligstelde.

Steenhuis had meer moeite met Mami Umeki, maar omdat de Japanse een straf kreeg in de verlenging won Steenhuis in de golden score. 

Roy Meyer kon in de klasse boven 100 kilogram niet voor het tweede goud zorgen. In de finale tegen Iakiv Chammo uit Oekraïne kreeg Meyer tijdens de golden score een waza-ari tegen, waardoor hij genoegen moest nemen met zilver.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Guusje, Marhinde en Roy aan!