Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Goed klassement Kruijswijk hoofddoel voor Lotto-Jumbo in Giro

Goed klassement Kruijswijk hoofddoel voor Lotto-Jumbo in Giro

RoadToRio

Cheer!

APELDOORN - Lotto-Jumbo begint vrijdag in Apeldoorn met zeven Nederlanders aan de Ronde van Italië. De Nederlandse formatie rekent vooral op een goede einduitslag van kopman Steven Kruijswijk.

Deel dit artikel op social media

"Het klassement is het hoofddoel voor ons", aldus ploegleider Addy Engels maandag in een persbericht van zijn team.

"We willen vrijuit koersen om daar een zo'n goed mogelijk resultaat in te halen. Dat wil niet zeggen dat we elke dag lukraak in de aanval gaan, maar op dagen dat we denken dat de aanval naar de finish kan rijden, gaan we het proberen. Dat moet Kruijswijk zelf ook op sommige momenten gaan doen."

De 28-jarige Brabander eindigde vorig jaar als zevende in de Giro d'Italia na een sterke tweede helft van de drieweekse ronde. De klimmer meldde vorige week al dat hij opnieuw in de top tien van het eindklassement wil eindigen.

"Als ik mijn niveau van vorig seizoen kan evenaren, kan het mooi worden. Mijn voorbereiding is nagenoeg identiek geweest aan die van een jaar geleden en ik ben uit de problemen gebleven."

"Wat mij betreft kan de Giro beginnen. Mijn sterkste punt is de laatste week en daar kun je ook de meeste winst boeken. Ik ga me de eerste twee weken op mijn concurrenten richten en wil in de laatste week toeslaan."

Hofland

Moreno Hofland moet in de sprintetappes voor succes zorgen bij Lotto-Jumbo. De World Tour-formatie stelt ook de Nederlanders Maarten Tjallingii, Bram Tankink, Jos van Emden, Martijn Keizer en Twan Castelijns op.

Van Emden en Keizer hopen in de openingstijdrit vrijdag in Apeldoorn al met de top mee te doen. "De tijdritten in de Ronde van Romandië hebben me een positief gevoel gegeven", zegt Keizer. "Ik wil in de proloog van de Giro in de top vijf eindigen."

De Italiaan Enrico Battaglin, die in 2013 en 2014 een rit won in de Giro, en de Sloveense oud-schansspringer Primoz Roglic completeren de selectie.

Victor Campenaerts zou eigenlijk bij de negen renners van Lotto-Jumbo horen, maar de Belg kwam afgelopen dinsdag zwaar ten val in de Ronde van Romandië en is niet fit genoeg om te starten in de Giro.

Volledige selectie Lotto-Jumbo: Steven Kruijswijk, Moreno Hofland, Maarten Tjallingii, Bram Tankink, Jos van Emden, Martijn Keizer, Twan Castelijns, Primoz Roglic en Enrico Battaglin.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Steven en Bram aan!