Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Freitag: deze zilveren medaille voelt als goud

Freitag: deze zilveren medaille voelt als goud

RoadToRio

Cheer!

LONDEN - Schoonspringster Uschi Freitag is dolgelukkig met de zilveren medaille die zij won bij de EK zwemmen in Londen. "Het ging supergoed, ik ben heel bij met deze medaille. Dit geeft veel vertrouwen voor Rio", zegt Freitag in Langs de Lijn.

Deel dit artikel op social media

In 2012 won Freitag al een keer zilver op de EK, maar toen kwam ze nog uit voor Duitsland. "Dat was op hetzelfde onderdeel (de 3-meterplank, red.), dus beide medailles zijn ze even mooi."

Top zes is het doel in Rio

Freitag is al zeker van de Olympische Spelen. "In Rio ga ik voor de topzes, daarin wil ik zo hoog mogelijk eindigen. In een finale kan van alles gebeuren, je kan niks uitsluiten." Dat Freitag al geplaatst is voor de Spelen, geeft haar veel rust. "Ik hoef geen punten meer te halen, ik kan nu lekker springen. Daar komen dit soort resultaten uit voort en daar ben ik heel blij mee."

Freitag doet over twee weken ook mee aan de Nederlandse kampioenschappen. "Daarna doe ik nog mee aan wedstrijden in Italië en Boedapest, dat zijn wedstrijden in de buitenlucht. De Olympische Spelen zijn ook buiten, dus dat is een optimale voorbereiding."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Uschi aan!