Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Frank Schuttert schittert in Grote Prijs van Eindhoven

Frank Schuttert schittert in Grote Prijs van Eindhoven

RoadToRio

Cheer!

EINDHOVEN – Springruiter Frank Schuttert heeft zondag de VDL Groep Grote Prijs van Eindhoven gewonnen. Als eerste starter in de beslissende omloop van de 1.55 meter-proef zette Schuttert een tijd neer waar de overige veertien barragisten zich op stuk beten. Door de geweldige inzet van Go Easy de Muze mocht Schuttert met bijna een halve seconde voorsprong de eerste prijs en een gloednieuwe Mini Cooper in ontvangst nemen. 

Deel dit artikel op social media

Johnny Pals deed met Fernando een knappe poging de tijd van de regerend Nederlands kampioen te kloppen, maar kwam een seconde tekort en werd derde achter Italiaan Lorenzo de Luca.

“Ik moet mijn hoed opnieuw voor je afdoen. Ik had niet verwacht dat je zo snel zou zijn”, geeft bondscoach Rob Ehrens ridderlijk toe. Frank Schuttert weet zijn overwinning simpel te verklaren: “Hij gaat echt liggen op gras. Mooi he?!” De Formule-1 kwaliteiten van het paar stralen er misschien niet direct vanaf, maar de zevenmijlspassen van de tienjarige zoon van Vigo D’arsouilles en de stuurmanskunsten van Schuttert kwamen in Eindhoven opnieuw volledig tot hun recht.

Na Schutterts nulrit was het afwachten voor de stalruiter van Jos Lansink wat zijn concurrenten zouden presteren. “Ja, ik moet eerlijk zeggen als ik nog veertien man na me heb, ik daar toch wel zenuwachtig van word”. Go Easy is super in vorm, hij sprong twee rondes geweldig. Het is al super om überhaupt dit paard te mogen rijden, dat is al een eer opzicht. Ik kon van hindernis een naar twee al een galopsprong minder rijden. Meestal is het dan zo in een barrage als je de eerste lijn goed hebt, komt je in het ritme. Ik kreeg daarna overal mijn eerste voorwaartse afstand. Ik zei na het verlaten van de ring al, ik moet nog maar eens zien of het sneller kan. Een Grote Prijs winnen is prachtig, dat blijft altijd in de hoofden van de mensen. Het was een super weekend hier in Eindhoven, het voelde echt een beetje als vakantie”.

Uiteindelijk kwam er niemand in de buurt van de tijd van het winnaarspaar. Velen vonden hun Waterloo op de oxer na de dubbel. Slechts één buitenlander schaarde zich in de verder Nederlandse top vijf. Johnny Pals wist de gretigheid van zijn For Pleasure-hengst Fernando te beteugelen en finishte in een tijd goed voor het brons. “Te langzaam, maar ik ben toch tevreden”, reageert de nummer drie, die tijdens zijn basisproef luid gejuich op de koop toenam doordat de Eindhovense voetbalclub PSV kampioen werd.

Ruben Romp nam de vierde plaats voor zijn rekening met een voortreffelijk springende Audi’s Teavanta gevolgd door Remco Been die met Heartbreaker-zoon Holland van de Bisschop tevens een knappe rit klaarde en optekende voor de vijfde plaats.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Frank aan!