Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Fosu-Mensah en Ramselaar in voorselectie Oranje, Huntelaar ontbreekt

Fosu-Mensah en Ramselaar in voorselectie Oranje, Huntelaar ontbreekt

Cheer!

Bondscoach Danny Blind heeft Timothy Fosu-Mensah en Bart Ramselaar opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. Klaas-Jan Huntelaar ontbreekt in de voorlopige groep.

Deel dit artikel op social media

Verdediger Fosu-Mensah (Manchester United) en middenvelder Ramselaar (FC Utrecht) debuteren in de voorselectie van Oranje voor de oefenduels met Ierland (vrijdag 27 mei), Polen (woensdag 1 juni) en Oostenrijk (zaterdag 4 juni).

Fosu-Mensah (18) kwam in februari voor het eerst in actie voor Manchester United en speelde sindsdien zeven duels voor de ploeg van Louis van Gaal. Ramselaar (19) maakte dit seizoen indruk op het middenveld bij FC Utrecht.

Schalke-spits Huntelaar kreeg in de laatste twee oefenduels van Oranje met Frankrijk en Engeland al geen speeltijd. Blind koos toen voor Luuk de Jong en Vincent Janssen.

"Ik heb een goed gesprek gehad met Huntelaar", aldus Blind tegenover het AD. ''Dit zijn oefenduels en ons beeld van hem is duidelijk, nu willen we wat andere jongens aan het werk zien. Huntelaar blijft zeker een optie voor de kwalificatieduels, zeker tegen ploegen waartegen we veel in het strafschopgebied zullen komen."

Feyenoord-middenvelder Tonny Vilhena keert terug in de voorselectie van Oranje. Timo Letschert (FC Utrecht), Ron Vlaar en Janssen (beiden AZ) behoren opnieuw tot de voorlopige groep.

Sneijder

Wesley Sneijder ontbreekt ook in de voorselectie. De middenvelder kampte de afgelopen tijd met een hamstringblessure bij zijn club Galatasaray. Ook de nog altijd geblesseerde Arjen Robben (Bayern München) en Davy Klaassen (Ajax) zijn er niet bij.

Robin van Persie, de laatste weken in vorm bij zijn club Fenerbahçe, ontbreekt eveneens.

De selectie van Oranje komt op 22 mei bijeen op Schiphol en vertrekt dan naar Lagos in Portugal. Alle tegenstanders gaan naar het EK, in tegenstelling tot de ploeg van Blind.

In eerste instantie was er van 16 tot en met 20 mei een trainingsstage gepland in Hoenderloo, maar die werd afgelast vanwege de clubverplichtingen van een groot aantal internationals.

De voorselectie:

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Kenneth Vermeer (Feyenoord) en Jeroen Zoet (PSV).

Verdediging: Patrick van Aanholt (Sunderland), Daley Blind (Manchester United), Jeffrey Bruma (PSV), Virgil van Dijk (Southampton), Timothy Fosu-Mensah (Manchester United), Rick Karsdorp (Feyenoord), Timo Letschert (FC Utrecht), Erik Pieters (Stoke City), Karim Rekik (Olympique Marseille), Kenny Tete (Ajax), Joël Veltman (Ajax), Ron Vlaar (AZ) en Jetro Willems (PSV).

Middenveld: Vurnon Anita (Newcastle United), Riechedly Bazoer (Ajax), Jordy Clasie (Southampton), Marco van Ginkel (PSV), Davy Pröpper (PSV), Bart Ramselaar (FC Utrecht), Tonny Vilhena (Feyenoord) en Georginio Wijnaldum (Newcastle United).

Aanval: Memphis Depay (Manchester United), Bas Dost (VfL Wolfsburg), Vincent Janssen (AZ), Luuk de Jong (PSV), Jürgen Locadia (PSV), Luciano Narsingh (PSV) en Quincy Promes (Spartak Moskou).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!