Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Estafettezwemmers 'sprakeloos' na historisch goud op EK

Estafettezwemmers 'sprakeloos' na historisch goud op EK

RoadToRio

Cheer!

De Nederlandse estafettezwemmers waren na de winst op de 4x200 meter vrije slag bijzonder blij met de historische gouden EK-plak.

Deel dit artikel op social media

"Dit is een heel mooie stap richting Rio", concludeerde Sebastiaan Verschuren, die zaterdag zijn derde gouden medaille veroverde in Londen. "Een paar jaar geleden hebben wij samen met de KNZB van dit onderdeel een project gemaakt."

"Nu blijken we met elkaar iets moois te hebben neergezet. We zijn een stelletje vrienden, die het leuk vinden om dit gezamenlijk te doen. Het is heel tof dat we hier nu goud hebben gewonnen."

Zijn teamgenoot Kyle Stolk kon het nauwelijks bevatten dat hij de Europese titel had veroverd. "Ik ben eigenlijk nog een beetje sprakeloos. Als je met een team goud wint, geeft dat een heel ander gevoel dan als je dat individueel doet."

Stolk besefte echter dat het winnende kwartet en hij nog niet zeker zijn van olympische deelname. "Ik moet er natuurlijk nog wel voor zorgen dat ik in het team blijf", verwees hij naar Ben Schwietert en Joost Reijns, die zaterdagochtend namens Oranje in de serie in actie kwamen.

Voor Oranje betekende het de eerste Europese titel ooit op de 4x200 meter vrije slag.

Heemskerk

Femke Heemskerk was minder te spreken over haar zilveren medaille op de 200 meter vrije slag. "Ik baal heel erg van zilver", sprak de Roelofarendsveense bij de NOS aangeslagen. "Wat is nu 0,04 seconde? Dat is niks, ik kan het niet eens aangeven met mijn vingers."

"Ik wist dat Federica Pellegrini eraan kwam, maar ik kon er verder niets meer aan doen. Ik heb eigenlijk niets fout gedaan in deze finale. Ik voelde me vooraf al supergoed. Zelfs toen ik tien minuten voor de start uit mijn pak scheurde, bleef ik rustig."

Voor Heemskerk was het haar vierde EK-medaille in Londen. "Ik heb niet het idee dat ik nu al een week aan het zwemmen ben. Het kost mij niet zoveel energie", analyseerde de 28-jarige zwemster haar toernooi.

"Ik heb echt goed gezwommen hier, ook al baal ik nu nog vreselijk van zilver. Ik neem echter alleen de positieve punten mee in de komende maanden in de voorbereiding op Rio 2016."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sebastiaan, Dion, Maarten, Kyle en Joost aan!