Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Estafettevrouwen vinden Europese titel opsteker richting Spelen

Estafettevrouwen vinden Europese titel opsteker richting Spelen

Cheer!

De Nederlandse zwemsters wisten hun Europese titel op de 4x100 meter maandag goed in perspectief te plaatsen.

Deel dit artikel op social media

Maud van der Meer, Marrit Steenbergen, Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo eindigden in de finale in Londen ruim voor de andere landen, maar weten dat Australië op de Spelen het te kloppen land zal zijn.

Italië finishte in de eindstrijd op bijna vier seconden achterstand als tweede. "We hebben het supergoed gedaan, meteen een gouden medaille op de eerste dag'', zei Kromowidjojo bij de NOS. "We zijn by far de beste van Europa.''

Kromowidjojo was de slotzwemster en noteerde een splittijd van 52,50, de snelste van allemaal. De olympisch kampioene op de 100 vrij had tijdens de race niet in de gaten dat het verschil met Italië zo groot was.

"Ik kijk tijdens de race niet om mij heen. Van te voren hoopte ik natuurlijk wel dat we voor zouden liggen als ik ging beginnen en dat gebeurde ook."

Heemskerk

Femke Heemskerk wist dat Oranje in Rio nog beter voor dag zal moeten komen om voor goud te gaan. "We zijn een fractie langzamer dan bij de WK in Kazan. We kunnen allemaal nog groeien.''

"Dit is een opsteker voor ons. Het houdt ons gretig. Als Inge Dekker er weer bijkomt, is de onderlinge concurrentie wat sterker, daar worden we beter van", benadrukte Heemskerk.

Het was voor de achtste keer in de historie van de EK zwemmen dat Oranje het goud won op dit estafettenummer. De vorige Europese titel was toch al weer even geleden, 2008. Heemskerk: "Dit is pas mijn tweede Europese titel met het team. Het blijft altijd mooi, het Wilhelmus verveelt nooit."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marrit, Maud, Femke en Ranomi aan!